Maak een dienst mee

Muziek, Gebed en een Praktische Boodschap

Iedere week is er een live samenkomst. Kijk voor de exacte data en tijd in onze agenda. Heb je vragen dan kun je deze bij binnenkomst stellen aan ons welkomstteam die je altijd bij deur opvangen. Je bent van harte welkom en we zien ernaar uit om jou te ontmoeten.

Onze diensten zijn eigentijds en verwachtingsvol. Tijdens de aanbidding zingen we eigentijdse liederen over Gods grootheid en richten wij ons op Hem. Het prijzen van God gebeurt onder leiding van een moderne aanbiddingsband. We laten ons leiden door de Heilige Geest en soms worden er profetische woorden doorgegeven. Aanbidding is echt een feest! En er is natuurlijk ook een prachtige boodschap.

Benieuwd wie er aanstaande zondag spreekt? Kijk dan even in de agenda.. Als je behoefte hebt aan gebed, dan staan er aan het einde van de dienst altijd mensen voor je klaar om met je te bidden.

Nieuwsgierig? Kom langs! 

Wij willen je graag ontmoeten. 

Voor alle leeftijden 

Ook voor kinderen en jongeren is er bij ons genoeg te doen. Hierover vertellen we je graag meer op de pagina van kinderwerk. 
Voor de allerkleinsten is er tijdens de samenkomsten opvang geregeld. ** 

Bij de jongvolwassenen duiken we met elkaar nog net wat meer de diepte in. Hiernaast hebben we ook hope@home en talloze andere leuke activiteiten! 

** tijdens speciale diensten kunnen het aantal diensten en de aanvangstijden afwijken. Check daarom ook onze agenda. 

Kennis maken met geloof

ALPHA-Cursus

Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven en ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt: dat kan tijdens de Alpha-cursus. Deze cursus bestaat uit 10 interactieve en gezellige bijeenkomsten. Elke avond staat een prikkelende vraag centraal. Er is alle ruimte om hierover met andere deelnemers je vragen en gedachten te delen.

Voor wie?

Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Waarom?

Op Alpha denk je samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis!

Hoe werkt het?

Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.

Er zijn ongeveer tien Alpha-bijeenkomsten en een Alpha-dag. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen:

Is er meer?
Wie is Jezus?
Bidden: waarom en hoe?
De Bijbel lezen: waarom en hoe?
Hoe zit het met de kerk?

Kennis maken met de kerk

Introductiecursus

Wil je meer weten over onze gemeente? Het ontstaan, wat we geloven, de visie, het leiderschap en onze dromen? Dan is de introductiecursus iets voor jou. Hierin nemen we je mee door deze onderwerpen. Zo krijg je direct een kijkje in de keuken van onze gemeente.

De introductiecursus wordt gegeven door o.a. de voorganger en het leiderschapsteam van onze gemeente. Op een inspirerende en enthousiaste manier vertellen zij over alles wat met onze gemeente te maken heeft en over onze visie.

Na afloop van deze cursus heb je ontdekt wie en wat wij zijn als gemeente. Je kunt nu zelf een gedegen afweging maken of je je wilt aansluiten bij onze gemeente. De introductie cursus wordt vrijblijvend gegeven bij interesse. Geef je op via het contactformulier.

Dopen

Bij HOPE - House Of Praise Ede- dopen wij door onderdompeling in water. Wij geloven dat dit Gods opdracht is aan alle gelovigen.

Mattheus 28:19 staat: “Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest.

Voor ons is dopen: Jezus navolgen. Je oude leven begraven en opstaan in een nieuw leven. Wil je ook deze belangrijke stap in je geloofsleven nemen? Het zal je leven verrijken! Voorafgaand aan een doopdienst is er altijd een doopbespreking. Deze bijeenkomst is voor iedereen die meer wil weten over de doop. Ook als je nog twijfelt ben je hier van harte welkom.